Exposicions

Exposicions

RETALLS DE MAR (Una abstracció subaquàtica)  

30/05/2017
Biblioteca Vapor Badia de Sabadell, Carrer de les Tres Creus, 127-129.

Dins de les activitats del festival L'Esguard, podeu visitar l'exposició fotogràfica "RETALLS DE MAR" del fotògraf Sabadellenc de vida submarina Pere Rubio. 
Biblioteca Vapor Badia de Sabadell, Carrer de les Tres Creus, 127-129."En les nostres primeres immersions amb la càmera fotogràfica, és un reflex natural voler captar en una sola imatge tot el que ens envolta, buscant sense defallir aquell gegant que ens ompli tot el fotograma; més endavant, una vegada superada aquesta fal·lera, ens sorprenem enfocant el nostre objectiu sobre el detall: petits peixos, crustacis, anemones, coralls i esponges que cobreixen el blau d’aquest món líquid.


Un regne aquàtic on la natura, allunyada de qualsevol coacció, ha creat un hàbitat fantàstic en que l’abundància, la diversitat i l,’estrany ventall de formes vivents confonen i alhora meravellen l’espectador.


Sovint, el que m’ha cridat l’atenció ha estat l’ull d’un peix adormit o la boca d’una anemone; de vegades el disseny capritxós de les escates d’aquest mateix peix o els tentacles onejants de la mateixa anemone són els que m’han fascinat …


Aquests brillants fragments de vida, d’una bellesa igualada únicament pels nostres millors artistes, ens expliquen històries de ordre i caos, de mutacions sobtades i tortuoses alhora que els seus cossos i estructures són tallats, modelats i adaptats a les necessitats concretes i lleis biològiques de la vida matina.

Algunes d’aquestes criatures han posat per a mi, s’han estufat, m’han somrigut i fins i tot he tingut la sensació que alguna em feia l’ullet, però estic segur que mai s’han mostrat com són en realitat encara que, en la seva metamorfosi, m’ha semblat entreveure la seva ànima i, qui ho sap, potser la del mateix oceà."

Més informació

66ºN L’ÀRTIC COM MAI L'HAS VIST de Alberto Gonzàlez, Tato Rosés, Marta Bretó.

01/06/2017  -  30/06/2017
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 Carrer d'En Font, 25, 08201 Sabadell, Barcelona

3 fotògrafs, 6 viatges, 66° N. L’Àrtic com mai l’has vist.

El fred, la tundra, la geografia i la fauna de l’Àrtic més europeu a través de la mirada de tres
fotògrafs de natura i viatges.


L’àrtic no és tot paisatges plans i gelats per els que passegen els ossos polars. Per sobre dels
66° N també hi ha una gran varietat en tipus de relleu, flora i fauna.


Des de la tundra àrtica de Sarek fins a les platges de les Illes Lofoten. Des de la solitud dels
acantilats de Hornstrandir fins al gèlid llac Inari. Des de la guineu àrtica a l’ós bru, els autors
han compartit el paisatge amb el fred, la fauna salvatge, el Sol de mitjanit i les Llums del Nord. 
WILD CLOUDS – NÚVOLS SALVATGES Exposició de Oriol Alamany Sesé

06/06/2017  -  21/06/2017
Casal Pere Quart Rambla, 69 Bxs 08202 SABADELL

Des de la infància m’apassionen els animals, la fotografia i sóc un amant de la natura i els espais oberts. No hi ha lloc on em senti millor que caminant per una vasta planúria, un desert, una sabana, uns prats alpins, la tundra àrtica... un lloc on no tingui més sostre que l’immens cel blau rematat per uns núvols. I si hi ha animals salvatges, molt millor.

 

En contra de la tendència majoritària a fotografiar la fauna salvatge mitjançant impactants primers plans, per mi és tan important mostrar l’animal com el paisatge on es troba. La fotografia d’una cara d’àguila podria estar realitzada en un zoològic, però si inclou el seu entorn natural el dubte sobre la veracitat de la imatge desapareix. Realitzant aquest tipus de fotografies, al llarg dels anys em vaig adonar que si en l’enquadrament incloïa no tan sols part del paisatge, si no també el cel i uns núvols, la sensació d’espai, d’immensitat, de llibertat, creixia, es magnificava. 

 

En la nostra vida diària els núvols són uns elements als quals no prestem gaire atenció. Però estan formats per aigua, l’element bàsic de la vida al planeta. Per tant, la relació entre núvols i essers vius és ben patent, i això es el que vull plasmar en aquest treball fotogràfic.

 

Va ser un dia fosc, ben ennuvolat, fotografiant un Elefant africà a Kenia el 2015, quan vaig prendre la determinació de crear aquesta sèrie: un conjunt de fotografies on els animals salvatges apareguessin en íntima connexió composicional amb un cel on hi apareguessin núvols. Núvols que fossin interessants per la seva aparença, color o textura i incrementessin la sensació de llibertat dels animals i de natura primigènia. 

 

Sempre canviants, de bellesa efímera, els núvols són expressions de l’estat d’ànim de l’atmosfera, són la poesia de la natura.

CUBA: DESCUBREIX LA NATURA OCULTA DE L’ILLA autor: Albert Masó

23/03/2017  19:00  -  10/04/2017
Carrer de les Tres Creus, 127-129, 08202 Sabadell, Barcelona

FINALITZADA!!!

Aquest proper dijous 23 iniciem les activitats del Festival L'Esguard amb una petita mostra del fotògraf Albert Masó sobre la naturalesa de l'illa de Cuba.

El mateix dijous, a les 19: 00h. celebrarem una conferència a l'auditori de la Bibloteca Vapor Badia a càrrec d'Albert Masó, on ens explicara el seu viatge a l'illa i el desenvolupament del seu treball.

Esteu tots convidats!!!
 


Més informació

Horaris exposicions

Biblioteca Vapor Badia

 

dilluns
dimarts a divendres
dissabte

 

16.00-21.00
10.00-21.00
11.00-20.00

 

Casal Pere Quart

Horari: dl.-dv.: 8-22 h

ds.-dg. i f.: 11-14 i de 18-21 h

 

 

Espai Cultura Sabadell 

Horari de dimarts a divendres de 17 a 20,30

Dissabtes d'11 a 14 i de 17 a 21 i diumenges d'11 a 14 (dilluns tancat)


entreuentrar
contenidos ©Phototrekkingsite by Bluekea